Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей. Това

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей. Това
Коментари Харесай

Бойко Борисов отново говори с Тереза Мей за Брекзит

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с английския министър председател Тереза Мей. Това оповестиха от държавната пресслужба.

В диалога, който се организира по нейно искане, Мей осведоми българския министър председател за напредъка по Брекзит. Британският министър-председател акцентира значимостта на идното гласоподаване на 12 март в английския парламент и решимостта на нейното държавно управление да контракти излизането на Англия от Европейски Съюз със договорка, в това число и за реализиране на единодушие за границата с Република Ирландия.

Двамата министър председатели се сплотиха към нуждата да не бъде позволена политическа неустойчивост с отрицателно отражение върху всички в Европейски Съюз.

Във фокуса на телефонния диалог сред Борисов и Мей бе също напредъкът по двустранните договаряния за Брекзит. Британският министър-председател изрази признателност за положителното съдействие сред българските и английските специалисти по договарянето на бъдещите правила и процедури след излизането на Англия от Европейски Съюз в области като вътрешните работи, опазването на здравето и общественото обезпечаване.

Премиерът Борисов акцентира поддръжката си за обезпечаването на гладко и контролирано овакантяване на Англия при опазване на положителното съдействие с Евросъюза и на двустранна основа.

Англия е стратегически сътрудник за България, акцентира министър-председателят Борисов.

 

news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР